Advies en begeleiding

Met aandacht voor de toekomstige bewoners

De oorsprong van Daverveld Woonprojecten ligt in het begeleiden van vraag gestuurde woningbouwprojecten in diverse verschijningsvormen. De meest uitgebreide versie daarvan is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), maar ook kopersbegeleiding en projectmanagement behoren tot onze dienstverlening.

Na ruim 10 jaar actief te zijn in deze sector en inmiddels vele projecten succesvol begeleid te hebben, is Daverveld inmiddels een gevestigde naam. Daar zijn we trots op en daarom is Daverveld Woonprojecten vast bereid om naast de activiteiten in projectontwikkeling en vastgoed ook onze dienstverlening te blijven continueren.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Een project waarin de bewoners al vanaf het begin bekend zijn, dat biedt kansen! Kansen om de woningen en omgeving van het CPO project volledig naar wens van de toekomstige bewoners in te vullen. Kansen voor de wens van elke deelnemer, maar zeker ook kansen voor het collectief. Om de verwachtingen van elke deelnemer en het collectief waar te maken hebben wij een sterk proces ingericht om CPO projecten te beheersen. Ons proces is gestoeld op verwachtingsmanagement, waarbij bewoners alle ruimte krijgen om zich te richten op hun nieuwe woning en wij sturen/controleren op technische-, financiële-, juridische- en proceskaders. Kortom: wij controleren en sturen op de kaders en de toekomstige bewoners bepalen hoe hun woning eruit komt te zien.

Vraag hier onze uitgebreide CPO informatie aan.

CPO NoRisk

De woningmarkt is de laatste jaren flink veranderd, waardoor de aandacht voor consumenten helaas bij veel partijen niet meer op de eerste plaatst staat. Daarom hebben wij vanuit onze ervaring in CPO projecten een nieuw concept gelanceerd: CPO NoRisk. Deelnemers genieten de voordelen van een CPO project maar dan zonder de risico’s. De invloed op verkaveling en ontwerp blijft voor 100% bij de toekomstige bewoner. Wij nemen het risico van planning, voorinvestering en onverkochte woningen over.

Download hier de brochure CPO NoRisk

Kopersbegeleiding

Het proces van kopersbegeleiding kenmerkt zich door keuzes die gemaakt moeten worden versus deadlines die naderen. Door onze procesmatige benadering zijn wij in staat om voor kopers in een vroeg stadium inzichtelijk te maken wat die keuzes zijn, waarom ze gemaakt moeten worden en hoe wij ze daarbij ondersteunen. Vanuit deze vorm van verwachtingsmanagement zijn wij in staat om een volledig meer- en minderwerktraject in zeer beperkte tijd uit te voeren. Daarbij houden wij veelvuldig contact met diverse showrooms, aannemer, overige betrokkenen en uiteraard frequent met de koper.

Op basis van onze ruime ervaring in kopersbegeleiding hebben wij in samenwerking met diverse aannemers een soepel en waterdicht elektronisch proces ontwikkeld. Hierdoor is de verwerking van woonwensen eenvoudiger, duidelijker, sneller en minder foutgevoelig. De output van het systeem bevat naast koperstekeningen, meterkastlijsten en woonwensenopdrachten ook factureerstaten voor het meer- en minderwerk, provisiestaten voor de showrooms en een overzicht van meer- en minderwerk per onderaannemer. Hierdoor ondersteunen wij niet alleen de werkvoorbereiding, maar ook de financiële administratie.

Kortom, wij nemen het volledige front- en backoffice proces van kopersbegeleiding voor onze opdrachtgevers uit handen, van de handtekening onder de aanneemovereenkomst tot de handtekening onder het oplever formulier en het uit factureren van een project. Een volledig proces waarvan een tevreden koper en een volledige met informatie gevoede aannemer het resultaat zijn.

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden in kopersbegeleiding, of zoekt u flexibiliteit om pieken in uw kopersbegeleiding op te vangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.